Katalog semen - za člane


Katalogi sadik in semen so namenjeni samo našim članom, prav tako se prodaja vrši izključno njim. Želite postati naš član? (Včlani se!) Želite zvedeti več? (Pogoji prodaje in druge pomembne informacije)

POMEMBNO! Semena svilnice (Asclepias syriaca) NISO več v ponudbi, ker gre za invazivno rastlino! V prihajajoči izdaji kataloga bo umaknjena.

 

Vse rastline in semena gojimo na SONARAVEN način, BREZ uporabe strupov ali umetnih gnojil!


Katalog je urejen po abecedi po nedvoumnih latinskih imenih.

 Semena


Semena pobrana z vrta Društva Raznolikost. Ugodne cene, semena pravilno skladiščena tako da lahko ob pravilni setvi pričakujete odlično naravno kaljivost. Semena s kratkim obdobjem kaljivosti so na voljo samo največ nekaj mesecev po pobiranju (običajno poleti, sejete takoj). Semena, ki potrebujejo stratifikacijo, so na voljo samo spomladi (sejete takoj).

 

 

 

 Sadike - začimbe, zelišča, sadje, zdravilne in uporabne rastline


Največja izbira sort zelišč v Sloveniji! Zdravilne in užitne rastline ter različne vrste jagodičevja in eksotičnega sadja. V sezoni (spomladi) so na voljo tudi različne sorte čilijev, paradižnikov in še kaj.

 

 

 

 


Etnobotanika


Domorodna ljudstva po celem svetu so ugotovila, da jim nekatera zelišča pomagajo spoznavati globlje resnice in komunikacijo z bogovi ter predniki ali zgolj preživetje v negostoljubni pokrajini.

 

 

 

 Kaktusi in sukulenti


Puščavske rastline – potrebujejo zelo malo vode in veliko sonca. Ponujamo zanimive vrste, ki so enostavne za vzgojo.

 

 

 

 

 


Rariete - zbirateljske rastline


Med raritetami boste našli tako rastline, ki so se nam preveč namnožile, kot tudi eksotične vrste, ki jih ne boste našli v nobeni vrtnariji. Pri večini navedenih vrst je na voljo omejeno število rastlin!

 

 

 

 

 

 

 

Društvo Raznolikost je neprofitna organizacija; ves dobiček od prodaje je namenjen financiranju oskrbe naše zbirke rastlin in naših živali ter financiranju raznih tekočih projektov.