Katalog rastlin in semen - za člane


Katalogi sadik in semen so namenjeni samo našim članom, prav tako se prodaja vrši izključno njim. Želite postati naš član? (Včlani se!) Želite zvedeti več? (Pogoji prodaje in druge pomembne informacije)

 

Vse rastline in semena gojimo na SONARAVEN način, BREZ uporabe strupov ali umetnih gnojil!


Katalog je urejen po abecedi po nedvoumnih latinskih imenih.

 Semena


Semena pobrana z vrta Društva Raznolikost. Ugodne cene, semena pravilno skladiščena tako da lahko ob pravilni setvi pričakujete odlično naravno kaljivost. Semena s kratkim obdobjem kaljivosti so na voljo samo največ nekaj mesecev po pobiranju (običajno poleti, sejete takoj). Semena, ki potrebujejo stratifikacijo, so na voljo samo spomladi (sejete takoj).

 

 

 

 Sadike - začimbe, zelišča, sadje, zdravilne in uporabne rastline


Največja izbira sort zelišč v Sloveniji! Zdravilne in užitne rastline ter različne vrste jagodičevja in eksotičnega sadja. V sezoni (spomladi) so na voljo tudi različne sorte čilijev, paradižnikov in še kaj.

 

 

 

 


Etnobotanika


Domorodna ljudstva po celem svetu so ugotovila, da jim nekatera zelišča pomagajo spoznavati globlje resnice in komunikacijo z bogovi ter predniki ali zgolj preživetje v negostoljubni pokrajini.

 

 

 

 Kaktusi in sukulenti


Puščavske rastline – potrebujejo zelo malo vode in veliko sonca. Ponujamo zanimive vrste, ki so enostavne za vzgojo.

 

 

 

 


Mesojedke


Rastline, ki lovijo živali. Večina teh na pogled eksotičnih in vsekakor zelo nenavadnih rastlin je presenetljivo enostavnih za vzgojo.

 

 

 

 


Rariete - zbirateljske rastline


Med raritetami boste našli tako rastline, ki so se nam preveč namnožile, kot tudi eksotične vrste, ki jih ne boste našli v nobeni vrtnariji. Pri večini navedenih vrst je na voljo omejeno število rastlin!

 

 

 

 


Rastline za terarije


Tropske rastline primerne za gojenje v terarijih. Izbrali smo rastline, ki niso strupene in niso bodeče, so pa enostavne za vzgojo in imajo zanimivo rast ali barvite liste. Rastline za terarije vzgajamo v šoti, tako da jih lahko takoj posadite v terarij in vašemu eksotičnemu ljubljenčku ustvarite čim bolj naraven dom.

 

 

 

 

 

Društvo Raznolikost je neprofitna organizacija; ves dobiček od prodaje je namenjen financiranju oskrbe naše zbirke rastlin in naših živali ter financiranju raznih tekočih projektov.