Naročanje in plačilo vašega naročila

1. KORAK: NAROČITE Po emailu (vrtnarija{afna}raznolikost.si), navadni pošti ali po telefonu 040/121-370 (vsak dan od 10 do 17 h). Enostavno prekopirajte imena rastlin, ki jih želite, iz kataloga. V kolikor slučajno ne dobite odgovora v nekaj dneh, nam prosim poskusite ponovno poslati email ali pa nas pokličite ali pa nam pišite po navadni pošti – odgovorimo na vso pošto, ki jo prejmemo.

 

Navadno pošto prosim pošljite na naslov:

Društvo botanični vrt Raznolikost
Laze pri Gobniku 7
1274 Gabrovka

 

POMEMBNO - SADIKE ZELENJADNIC:

V letu 2016 ne bomo vzgajali sadik "vsepovprek", ker nam je škoda zavreči neprodane, po drugi strani pa je nesmotrno imeti na primer 10 palic kakega ribez paradižnika, ker postane nabiranje plodov po 3 palici rahlo dolgočasno. Vsi, ki vrtnarite razumete, vsi ki boste vrtnarili vam bo v nekem trenutku jasno. Zato uvajamo spremembo:SADIKE ZELENJADNIC JE NUJNO NAROČITI V NAPREJ!
 

Ara je cena 1 vrečke semen za vsakih 10 sadik, pošljete jo po pošti na naslov: Društvo botanični vrt Raznolikost, Laze pri Gobniku 7, 1274 Gabrovka, s pripisom katere (ime sorte) in koliko sadik naročate. Se opravičujemo za tole z aro, vendar smo imeli opraviti že z raznimi ''čudnimi'' osebki ... stalne stranke nas prosim samo spomnite, da ste pri nas že naročali, pa tole z aro preskočite.


Prevzem je možen po pošti (pripišite vaš naslov) ali osebno pri nas, v vrtnariji Trajnice Carniola na Rudniku v Ljubljani ali na nekaj privatnih lokacijah v okolici Ljubljane (pokličite 040 121 370 da se dogovorimo, saj ne grizemo) ali na katerem od sejmov (Botanični vrt v MB in LJ, Bioexo, Vrhnika). V principu dostavo po pošti v tem primeru odsvetujemo, ker so sadike zelenjadnic zelo nežne in se bodo vsaj malo poškodovale, ne glede kako jih pakiramo.
Veliki mali tisk: V primeru nezmožnosti dobave aro vrnemo, v primeru odpovedi naročila aro zadržimo.

Okvirni datumi setve – do teh datumov sprejemamo naročila. Točen seznam sadik in cene bo objavljen predvidoma do Novega leta oz. nas kontaktirajte in vprašajte.
Jajčevci, paprike, čiliji – 14. januar 2014
Paradižniki, razhudnikovke (tomatillo, wonderberry, perujska češnja ipd), zgodnja solata, kapusnice (zelje, ohrovt, cvetača ipd) – 14. marec 2014
Radič, pozna solata, buče – 1. maj 2014

Po naročilu vzgajamo sadike paradižnikov za vrtnarije. Popusti za večje količine, minimalno naročilo je 100 sadik.

V kolikor ne želite naročati sadik v naprej, vam za večino zelenjadnic lahko ponudimo semena.


STAR EMAIL naslov (raznolikost_info{at}yahoo.com) je UKINJEN! Na emaile poslane približno od sredine novembra ne boste prejeli odgovora, se opravičujemo! Naslov ni zaščiten proti vsiljeni pošti, virusom ipd., zato je ukinjen.
NOV EMAIL naslov za naročila je vrtnarija{afna}raznolikost.si! Za vsa vprašanja/naročila smo dosegljivi na običajno mobi številko: 040/121-370 od 10h do 17h vsak dan, če se bojite, da grizemo lahko pošljete tudi sms.

Sprememba je še ena: želimo ohraniti pravilo, da nimamo minimalnega naročila. To je ugodno za vas, ki želite naročiti le eno ali dve vrečki semen ali kako rastlinico. Nam pa se časovno ne izzide. Zato prosimo za razumevanje – naročila oddajamo, ko skupna vrednost aktualnih naročil doseže 50 eur (to je v mnogih tujih vrtnarijah minimalna cena enega naročila!). V sezoni to pomeni, da boste vaše naročilo prejeli zelo kmalu, izven sezone pa boste pač počakali. Če želite vaše naročilo prejeti takoj, v kateremkoli času, ga lahko pridete prevzet osebno in ste deležni še kakšnega brezplačnega paketka semen ali popusta pri ogledu vrta ALI pa naročite za najmanj 50 eur, kar pomeni takojšnjo oddajo paketa na pošto.

 

2. KORAK: PLAČATE Naročene rastline lahko plačate na več načinov:

S 1. januarjem 2016 je obvezna uporaba davčnih blagajn pri vseh gotovinskih plačilih. Nabava in uporaba davčne blagajne bi bili za nas, ki delujemo neprofitno, preveliko finančno breme. To pomeni, da do nadaljnega ob nakupu sadik in semen ne moremo nuditi storitve plačila po povzetju. Plačila naročil so s 1.januarjem 2016 možna le z nakazilom na TR ali s plačilom po položnici. Za cenjene stranke smo za vprašanja glede naročanja in plačil sadik in semen dosegljivi po emailu ali na mobi 040 121 370 (10-17h). Za neprijetnost se opravičujemo.

  • nakazilo na transakcijski račun Društva Raznolikost; naročene rastline vam pošljemo takoj, ko prejmemo potrdilo o plačilu. Vaš dodaten strošek: 2 € za naročila do 10 €, za naročila nad 10 € bančnih stroškov ni.
  • po pošti (navadna ali priporočena, pošiljanje stane +/- 1 €). To je najcenejša in najhitrejša opcija.
  • plačilo ob osebnem prevzemu na sedežu zavoda Raznolikost; naročilo lahko prevzamete kadarkoli, prosim pa, da se najprej najavite. Dodaten bonus osebnega prevzema je da lahko rastline sami izberete.
  • plačilo ob prevzemu (POP) paketa je možno le za stalne stranke, prijatelje Zavoda Raznolikost in člane foruma Vse o zeliščh . POP je v principu možno naročiti tudi semena.

Poštnina za od 1 do približno 5 sadik je 3 €. Sadike pošiljamo brez lončka, njihove korenine pa varuje vlažna šota (izjeme so navedene v katalogih).
Pakiranje za manjša naročila stane 1 €, pakiramo v kvalitetne kartonaste škatle/škatlice, za manjša naročila je to škatla #2 Pošte Slovenije. Glede cene pakiranja in poštnine za večja naročila (vrednost rastlin/semen nad 50 €) se dogovorimo individualno.
Naša banka: Delavska Hranilnica
SWIFT/BIC koda: HDELSI22
Št. našega transakcijskega računa: SI56 6100 0001 5616 571
Naš naslov: Društvo botanični Raznolikost, Laze 7, 1274 Gabrovka
Naš telefon: 040/121-370 , vsak dan od 10 h do 17 h.


3. KORAK: PREJMETE V kolikor želite naročene rastline in/ali semena prejeti po pošti: pošiljke oddajamo vsak teden enkrat, med ponedeljkom in sredo. Stranke običajno pred ali ob oddaji pošiljke o tem obvestimo po telefonu ali emailu, odvisno od individualnega dogovora. Pošiljka prispe k vam v enenem, izjemoma dveh dneh. V kolikor vas takrat ni doma, vam pismonoša v nabiralniku pusti obvestilo o prispeli pošiljki.