Povezave


Vrtnarije in vrtnarske storitve
Trajnice Carniola Trajnice Carniola, se nahajajo na Rudniku v Ljubljani. Trajnice Carniola je mlado podjetje, ki se ukvarja z vzgojo trajnic. Poleg standardnega nabora boste pri njih našli tudi kar lepo število takih rastlin, ki jih ne ponuja nobena druga vrtnarija v Sloveniji. Njihova prednost pa ne leži le v naboru rastlin, pač pa tudi v stremenju za čim bolj pravilnim poimenovanjem rastlin. Skrb za okolje je velika prioriteta, zato skoraj ne uporabljajo kemičnih pripravkov za varstvo rastlin, če pa je to res nujno potrebno, sežejo le po naravi prijaznih sredstvih in metodah.
Travarija Travarija se nahajaj v Libojah, blizu Celja. Imajo veliko izbiro vodnih, močvirskih in drugih zanimivih rastlin iz lastne kakovostne vzgoje.
Retro vrtovi Retro Vrtovi se nahajajo v Libojah, blizu Celja. Ponujajo visoko kakovostne vrtnarske storitve ter izvedbo plavalnih in okrasnih ribnikov, urejanje in načrtovanje vrtov. In še marsikaj povezanega z vzdrževanjem vrtov in vodnimi motivi v vrtu.
Pannon Succulents PannonSucculents je eden večjih Madžarskih gojiteljev kaktusov in sukulent, ima pa tudi veliko drugih rastlin, ki jih boste težko našli kje drugje. Imajo posebaj veliko izbiro prezimnih kaktusov. Stran je na voljo tudi v Angleški verziji. Pošiljajo tudi v Slovenijo. Vsake toliko jih gremo obiskat - takrat lahko pripeljemo tudi vaše naročilo.
Pannon Carnivora PannonCarnivora je največji Madžarski gojitelj mesojedih rastlin. Pri njih lahko dobite tudi mnogo eksotičnih, vodnih in močvirskih rastlin po zelo ugodnih cenah. Večji izbor je prikazan v madžarski verziji strani, večina mesojedk pa je opisanih tudi v angleški verziji njihove spletne strani. Pošiljajo tudi v Slovenijo. Vsake toliko jih gremo obiskat- takrat lahko pripeljemo tudi vaše naročilo.
KPR KPR je Češko društvo gojiteljev rastlin. Pri njih lahko po zelo ugodni ceni kupite semena 10.000 in več rastlin. Njihova semena lahko naročite tudi preko zavoda Raznolikost, saj z njimi redno sodelujemo.
Bioexona Bioexona ponuja široko paleto eksotičnih živali, rastlin za v terarije, opreme (terariji, pripomočki in potrebščine,...) in svetovanje na področju vivaristike.
Forumi
forum ljubiteljev mesojedk. Tu vas čakajo vsi odgovori na vsa vprašanja o mesojedkah.
forum o kaktusih in drugih eksotičnih rastlinah. Če imate kakršnekoli težave z vašim kaktusom ali iščete ime vrste, vam bodo zagotovo lahko pomagali.
Društva
BIO EXO društvo ljubiteljev eksotičnih živali
SLO-EXO
SVZ Slovensko društvo za kulturo vrtov in narodne zbirke rastlin (Slovenian horticultural society and national plant collection ), vključuje in povezuje lastnike okrasnih vrtov, zbiralce in poznavalce rastlin.
Društva za pomoč živalim
DPŽSP Društvo prijateljev živali Severne Primorske