Semena - informacije


Katalog semen Zavoda Raznolikost je urejen po abecednem vrstnem redu po LATINSKIH imenih. V kolikor (latinskega) imena iskane rastline ne poznate, so ob opisih tudi slovenska imena rastlin pa slike. Lahko pa me pokličete na 040/121-370 (delavniki od 10 - 17 h) ali uporabite iskalnik. Uživajte in prebrskajte katalog, gotovo boste našli veliko zanimivih rastlin.

Semena so sveža, nabrana v našem vrtu v sezoni 2015. Zbirke vsebujejo mnogo vrst, katerih semen naberemo premalo, da bi jih bilo smiselno ponuditi samostojno.

Minimalno naročilo je 1 zavojček. Pri nakupu 3 enakih zavojčkov vam četrtega podarimo. Pri nakupu nad 50 € - 10% POPUST. (Popusti se ne seštevajo – upošteva se najbolj smiselnega. Popust se obračuna tako, da si stranka za vrednost popusta izbere dodatne rastline iz določenega nabora.)

Navodila za setev so priložena. Poštnina za Slovenijo je 3 € za vsakih 10 zavojčkov semen.

Ali je rastlina v Sloveniji prezimna?
Preberite si o sistemu USDA zone. Pri vsaki vrsti, ki jo ponujamo, je navedena njena minimalna USDA zona.

Sejanje - kako naj posejem to seme?

Garantiramo, da nobeno seme v ponudbi ni GSO ali F1 hibrid. Vse naše rastline oprašijo čebele in druge žuželke, nekaterim pa moramo pomagati s čopičem, saj v Sloveniji ni primernih opraševalcev. Semena so vzgojena popolnoma sonaravno in NISO tretirana z kemikalijami. Kaljivost in zdravje semen sta zagotovljena samo z pravinim pobiranjem, čiščenjem in hranjenjem semen.
 
Kataloge vseh semen 2016 v pdf obliki si lahko pogledate tule:
Paradižniki - semena 2018 (kmalu)