Mesojedke - informacije


Katalog mesojedk (sadike, semena) Zavoda Raznolikost je urejen po abecednem vrstnem redu po LATINSKIH imenih. V kolikor (latinskega) imena iskane rastline ne poznate, so ob opisih tudi slovenska imena rastlin pa slike. Lahko pa me pokličete na 040/121-370 (delavniki od 10 - 17 h) ali uporabite iskalnik. Uživajte in prebrskajte katalog, gotovo boste našli veliko zanimivih rastlin.
Vse rastline in semena gojimo na SONARAVEN način, BREZ uporabe strupov ali umetnih gnojil! Vse mesojedke so umetno razmnožene v skladu s CITES, resolucija 2.12
Pri nakupu vsaj 3 enakih rastlin vam nudimo 10 % popust, zraven pa podarimo še navodila za gojenje. (Popusti se ne seštevajo – upošteva se najbolj smiselnega. Popust se obračuna tako, da si stranka za vrednost popusta izbere dodatne rastline iz določenega nabora.)
Prevzem naročila:
  • a) osebno na sedežu zavoda Raznolikost. Plačilo ob prevzemu.
  • b) po pošti - Pošta Slovenije, priporočeno. Paket lahko sledite po njegovi številki pošiljke. Prispe v 1-2 dneh. Naročilo pošljem takoj po prejemu plačila. Plačilo je možno po pošti (najbolje priporočeno) ali po položnici ali preko banka net-a. Za drugo prosim vprašajte. Plačilo ob prevzemu NI možno. Rastlin ne pošiljam, če je T pod lediščem.


Ali je rastlina v Sloveniji prezimna?
Preberite si o sistemu USDA zone. Pri vsaki vrsti, ki jo ponujamo, je navedena njena minimalna USDA zona.

Informacije - SADIKE


Kako velike rastline prodajamo?
Gre za odrasle rastline, ki že lahko cvetijo. Tekom leta so manjša z letnim ciklom pogojena odstopanja v velikosti. Žal nimam vpliva na to da neka vrsta miruje in je takrat manjša :)
Kako pošiljamo mesojedke?
Brez lončkov, brez substrata, zavite v mokre brisačke, zapakirane v PVC vrečkah/škatlicah in označene. Tako je paket čim lažji, poštnina čim nižja, rastline pa prispejo k vam v najboljši možni formi.

Informacije - SEMENA


Kako pošiljamo semena?
Semena rosik in mešink so izredno drobna in lahka in zato je z njimi težko delati. Semena so pakirana v individualno označenih papirnatih vrečkah. V vrečki je priročen papirnat zavojček v katerem so semena - samo odvijete in posejete.
Kako naj posejem semena mesojedk?
Pripravite lonček z vlažnim substratom. Površino substrata poravnajte. Odvijte z papirček v katerem so semena in jih enakomerno posujte po površini substrata. Postavite na topel, svetel in vlažen prostor (npr. kalilnik na okenski polici) in pustite. Lonček naj stoji v vodi. V 14 dneh do 6 mesecih bodo skalile zelo drobne rastlinice.