Sadike - informacije


Katalog sadik (začimbe, zelišča, sadje, zdravilne in uporabne rastline) Društva Raznolikost je urejen po abecednem vrstnem redu po LATINSKIH imenih. V kolikor (latinskega) imena iskane rastline ne poznate, so ob opisih tudi slovenska imena rastlin pa slike. Lahko pa me pokličete na 040/121-370 (delavniki od 10 - 17 h) ali uporabite iskalnik. Uživajte in prebrskajte katalog, gotovo boste našli veliko zanimivih rastlin.Vse rastline in semena gojimo na SONARAVEN način, BREZ uporabe strupov ali umetnih gnojil!
Pri nakupu vsaj 3 enakih rastlin vam PODARIMO navodila za gojenje. Pri nakupu nad 50 € - 10% POPUST. (Popusti se ne seštevajo – upošteva se najbolj smiselnega. Popust se obračuna tako, da si stranka za vrednost popusta izbere dodatne rastline iz določenega nabora.)
Minimalna poštnina za Slovenijo je 3 €. Rastlin ne pošiljamo, če je T pod lediščem.
Ali je rastlina v Sloveniji prezimna?
Preberite si o sistemu USDA zone. Pri vsaki vrsti, ki jo ponujamo, je navedena njena minimalna USDA zona.
Za vrste, kjer je aktualno: rastline umetno razmnožene v skladu s CITES, resolucija 2.12.
Vrste so določene natančno po naših najboljših močeh.
Avtohtona: matične rastline so bile nabrane divje rastoče v Sloveniji
Pred uporabo katere koli rastline se najprej posvetujte z zdravnikom in preverite, da na rastlino niste alergični. Opisi uporabnosti so namenjeneni informiranju in NISO navodilo za uporabo. Društvo Raznolikost ne prevzema nobene odgovornosti zaradi uporabe rastlin.