Zelenjava - naročanje

V letu 2014 ne bomo vzgajali sadik "vsepovprek", ker nam je škoda zavreči neprodane, po drugi strani pa je nesmotrno imeti na primer 10 palic kakega ribez paradižnika, ker postane nabiranje plodov po 3 palici rahlo dolgočasno. Vsi, ki vrtnarite razumete, vsi ki boste vrtnarili vam bo v nekem trenutku jasno. Zato uvajamo spremembo:SADIKE ZELENJADNIC JE NUJNO NAROČITI V NAPREJ!
 

Ara je cena 1 vrečke semen za vsakih 10 sadik, pošljete jo po pošti na naslov: Društvo botanični vrt Raznolikost, Laze pri Gobniku 7, 1274 Gabrovka, s pripisom katere (ime sorte) in koliko sadik naročate. Se opravičujemo za tole z aro, vendar smo imeli opraviti že z raznimi ''čudnimi'' osebki ... stalne stranke nas prosim samo spomnite, da ste pri nas že naročali, pa tole z aro preskočite.


Prevzem je možen po pošti (pripišite vaš naslov) ali osebno pri nas, v vrtnariji Trajnice Carniola na Rudniku v Ljubljani ali na nekaj privatnih lokacijah v okolici Ljubljane (pokličite 040 121 370 da se dogovorimo, saj ne grizemo) ali na katerem od sejmov (Botanični vrt v MB in LJ, Bioexo, Vrhnika). V principu dostavo po pošti v tem primeru odsvetujemo, ker so sadike zelenjadnic zelo nežne in se bodo vsaj malo poškodovale, ne glede kako jih pakiramo.
Veliki mali tisk: V primeru nezmožnosti dobave aro vrnemo, v primeru odpovedi naročila aro zadržimo.

Okvirni datumi setve – do teh datumov sprejemamo naročila. Točen seznam sadik in cene bo objavljen predvidoma do Novega leta oz. nas kontaktirajte in vprašajte.
Jajčevci, paprike, čiliji – 14. januar 2014
Paradižniki, razhudnikovke (tomatillo, wonderberry, perujska češnja ipd), zgodnja solata, kapusnice (zelje, ohrovt, cvetača ipd) – 14. marec 2014
Radič, pozna solata, buče – 1. maj 2014

Po naročilu vzgajamo sadike paradižnikov za vrtnarije. Popusti za večje količine, minimalno naročilo je 100 sadik.

V kolikor ne želite naročati sadik v naprej, vam za večino zelenjadnic lahko ponudimo semena.