Delavnica - semena: pobiranje, čiščenje, skladiščenje

 

Na delavnici se boste naučili kako sploh ločiti ''semena od plev'', kdaj in kako pobirati plodove, katere plodove izbrati, kako kar najhitreje dobiti semena iz različnih suhih ali sočnih plodov, kako jih očistiti in odstraniti slaba semena. Kako katera semena skladiščiti in kako pripraviti do kalitve tudi ''najtrše orehe''. Pri semenih se že začne selekcija rastlin, ki je osnova za kvaliteto iz njih vzgojenih rastlin!

Delali bomo s semeni različnih rastlin: od okrasnih, vodnih, trajnic, enoletnic, kaktusov, mesojedk, trav do – seveda – sadja, zelenjadnic in zelišč.

Vseakor lahko s sabo prinesete tudi svoja semena, ki jih želite očistiti oz. imate kakršne koli težave z njimi: delavnica je za vas, za vaša vprašanja in pridobivanje novega znanja! Pridite oboroženi z vprašanji, lastnimi ugotovitvami ali/in težavami, spopadli se bomo z vsemi.

Odgovorili bomo na vprašanja kaj je razlika med stratifikacijo in skarifikacijo, kaj je mokro čiščenje in kdaj se uporablja, zakaj semen ne smete sušiti na radiatorju in zakaj potrebujete hladilnik.

 

Delavnica bo potekala v nedeljo 20. decembra 2015 od 10 do 14 h v našem rastlinjaku. Število mest je omejeno!

 

Prosim prijavite se na 040/121-370 do petka 18.12.

Cena: 30 eur/oseba

Popust: pripeljite 1 prijatelja/sorodnika: oba dobita vsak po 2 eur popusta

pripeljite 2 ali več prijateljev/sorodnikov: vi in vsak od njih dobi 4 eur popusta

V ceno je vključeno gradivo, material (semena, pripomočki), prigrizek .. nekaj očiščenih semen pa boste seveda tudi lahko odnesli domov